Allt för din odling hemma

Att odla är någonting som har blivit alltmer populärt. Idag är det inte endast de som bor på landet som odlar hemma, utan till och med balkongodling har blivit riktigt vanligt. Det är något speciellt med att odla sina egna grönsaker. Även om det är i liten skala är det en speciell känsla att få plocka det du själv har odlat.

Kom igång med odling

Det behöver inte vara särskilt svårt att komma igång med odling hemma. På CDON hittar du många olika redskap och hjälpmedel som underlättar. Oavsett om du vill odla ute i trädgården eller på balkongen är det bra att börja småskaligt. Välj ut några grönsaker som du faktiskt tycker om att äta och läs på hur du ska odla dem.

Testa och lär

Vi rekommenderar att du läser på litegrann innan du börjar odla. Men ägna inte för mycket tid till att läsa på. Du behöver också komma igång med själva odlingen, för du kommer att lära dig på vägen.

Så länge du endast odlar för att det är roligt, behöver det inte bli perfekt. Med lite sunt förnuft och tålamod kommer du att få en skörd. Om du vill kan du också enkelt ägna dig åt ekologisk odling hemma.