Skaffa fjäderdriva eller kolsyredrivna luftvapen

En rolig hobby, främst på sommaren, är att skjuta med luftvapen på tomten. Framför allt är det roligt för barn i tonåren. Om de fastnar för det, kanske skytte skulle vara en sport som passar just ditt barn. Men det går såklart precis lika bra att skjuta på tomten som en aktivitet också.

En skyttetävling i familjen är alltid en rolig aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans. Om barnen är yngre än 18 år behöver dock en vuxen närvara. Barn som är relativt små behöver ni lära att hantera vapnet på ett säkert sätt, även om det är kolsyredrivet. För det kan vara farligt ändå och någon kan skada sig om ni inte använder dem på ett korrekt sätt.

Material du behöver för en skyttetävling

Om ni ska skjuta på tomten måste ni ha ett kulfång som samlar upp alla skott när ni skjuter. På kulfånget kan ni placera tavlor för prickskytte och är ypperligt att använda om ni ska ha en skyttetävling.

Ni behöver även skaffa rätt ammunition till vapnet, det finns några olika men de flesta passar till ett och samma vapen. Vapen och material hittar ni billigast på nätet, exempelvis på Funstuff.