Se till att ha lite extra batterier hemma utifall att

Det kan hända att strömmen plötsligt försvinner. Det bästa då är om du har batteridrivna alternativ att ta till, särskilt när det gäller belysning. Skulle ett strömavbrott hålla i sig en längre tid är det alltså viktigt att du ser till att ha lite extra batterier hemma.

Det mest miljövänliga alternativet är uppladdningsbara batterier som du kan använda om och om igen. Har du svårt att få tag i dem i butik, beställ online!

Vad gör jag vid ett strömavbrott?

Det kan vara bra att använda batteridriven radio och ficklampa. Solcellsladdad belysning är också användbart. Ett tips kan vara att spara på uppvärmningen genom att begränsa ytan du vistas på i hemmet. Hur som helst är det bra om du är förberedd på strömavbrott och inte blir tagen på sängen om det inträffar.

Fler anledningar till att ha batterier hemma

Även de stigande elpriserna gör att många väljer att lysa upp de mörka höstkvällarna med batteridrivna ljuskällor. Ett alternativ som är fördelaktigt sett till brandsäkerhet i hemmet är batteridrivna blockljus. En klar mysfaktor som dessutom är trygg. Vissa batteridrivna blockljus kan även ställas in med timer så du slipper momentet med att stänga av och sätta på dem.