Inred ditt hem i retrostil

Den stil som kallas för retro har kanske aldrig varit hetare än nu. På listan över populär retroinredning finns allt från kaffekoppar till retroväxter. Här går vi igenom hur du kan inreda ditt hem med retroprylar.

Det här är retro

Du kanske funderar över vad retro egentligen är för något. Jo, ordet retro betyder ungefär tillbakablickande. Stilen hämtar inspiration från förr och speciellt inredning från 50- och 60-tal är populärt bland de som inreder sina hem i retrostil.

Synonymt med retro är roliga mönster och starka färger. Det här är därför en stil som gör det enkelt att inreda ditt hem på ett unikt sätt. Du kan exempelvis välja en vardagsrumsmatta i en stark färg som bryter av från resten av rummet, eller soffkuddar med ett1970-tals inspirerat mönster. Retrostilen låter dig även mixa och matcha färger och mönster som du vill. Det får gärna vara en brokig blandning.

Här hittar du retroinredning

Det som är retro behöver inte vara gammalt. Idag nyproduceras både kläder och inredning i den här stilen. På så sätt skiljer sig retro från vintage, som är just äldre föremål som inte blir producerade längre. Därför kan du enkelt hitta något passande att beställa hem via nätet, och få in lite retrokänsla i hemmet.