Sätt den perfekta julstämningen hemma

Innan vet ordet av kommer juldagarna vara inpå oss. Och självfallet ska vårt hem också reflektera detta. Om du ännu inte tagit itu med julstämningen hemma är det på tiden att göra det. Här tittar vi lite snabbt på vad som kan hjälpa dig att skapa den perfekta julstämningen hemma.

Belysningen

Att sprida ljus i vintermörkret är ju något vi alla gör. Men kring juletiderna är vi ju också mycket mer selektiv men vad vi väljer att använda. Ljusstakar, julstjärnor, ljusslingor, värmeljushållare i alla möjliga former och mycket mer hör ju helt enkelt julen till och gör väldigt mycket för stämningen i varje rum.

Dekorationerna

Dekorationerna har också en väldigt stor inverkan på hur vi uppfattar ett rum. Och de flesta av oss har ju flera lådor med juldekorationer undanstoppad längst bak i en garderob eller liknande. Allt från små till stora prydnadssaker ställs fram denna tid på året och det är ju inte alls ovanligt att våra hem nästan svämmar över av tomtar och liknande julprydnader.

Dofterna

Att fylla hemmet med härligt juliga dofter är också varmt rekommenderat. Dofter har vid upprepade undersökningar visat sig vara starkt kopplade till våra minnen och är därför unikt utrustade för att hjälpa till att påminna oss om exempelvis våra bästa julminnen från tidigare i livet. Och du kan ju göra allt från att baka dina egna pepparkakor till att hitta juliga doftljus.