Riva för att bygga något nytt

Det är inte alltid som det ställe man köpt lever upp till alla förväntningar. Det kan också vara så att man fått köpa det billigt på grund av allt för stora renoveringsbehov. Då kan det vara förnuftigt att riva för att bygga något nytt. Det kommer i slutändan bli betydligt billigare än att renovera upp kråkslottet till ett beboeligt skick.

Ansöka om rivningslov

Det kan också vara så att platsen är det man fastnade för och att den utsikt man kommer att få är svår att få någon annanstans för samma summa. För att få riva de befintliga byggnaderna på din tomt så kan du behöva ansöka om rivningslov. När allt detta är klart och du fått ett besked från byggnadsnämnden så är det bara att sätta igång. Antingen så anlitar du företag som river eller så kanske du har tillgång till maskiner som kan utföra detta.

Använd maskiner och ordentliga verktyg

Det gäller att man har de maskiner och verktyg för att smidigt ska kunna riva ner ett bostadshus. Om man inte har det som krävs så får man se till att skaffa detta. Det kommer att gå så mycket lättare med ordentliga funktionella maskiner och ordentliga verktyg. Se till att planera rivningen efter konstens alla regler. Ställ upp container för återvinning på plats så kan ni sortera direkt. Detta underlättar för de som kommer och hämtar era containers.

Säkerheten först

Som med alla arbetsplatser så gäller det att se till så att säkerheten gå först. Det är viktigt att man gör allt i olika steg och det finns en bra artikel som vi vill tipsa om för dig som ska riva ett hus. Det kommer att bli en hel del rivningsmassor som behöver fraktas bort. Om man inte själv har tillgång till större fordon som kan frakta rivningsmassor så får man anlita någon som har den möjligheten.  Lycka till med både rivningen av befintliga fastigheter men också när ni ska börja bygga nytt.