Lyckas med den lantliga inredningsstilen

Ett hem ute på landet är många gånger det bästa stället att satsa på en lantlig inredningsstil. Har man dock inte mycket erfarenhet av detta är det bra att få några tips på vägen.

Rustikt passar perfekt

En riktigt lantlig stil är många gånger rejäl och allt annat än subtil. Trämöbler är det perfekta valet för de flesta rum och det kan passa antingen med målade möbler eller de som visar upp materialet i all sin naturlighet. Omålade möbler bör självfallet vara behandlade för att de ska hålla bättre och vara lättare att rengöra.

Mycket pärlspont

Pärlspont är något som snabbt och enkelt säljer den lantliga stilen. Man kan täcka hela väggarna eller skaffa en bröstlist och måla eller tapetsera ovanför den. Pärlspont går med fördel att sätta i alla rum i huset.

Besök loppis och secondhandbutiker

En hel del äldre möbler och inredningsdetaljer finns att hitta på loppmarknader och secondhandbutiker idag. Räds dock inte för att köpa något som behöver fixas till något. En stol med stoppad sits som sett bättre dagar kan bli som ny igen bara genom att byta ut tyget mot något passande. Butiker som All Interiör har mängder med tyger att välja mellan.

Blommiga mönster

En sak man ofta ser dyka upp i den lantliga stilen är blommiga mönster. Tapeter med blommor finns i överflöd och ger en mycket att välja mellan. Men även gardiner, soffkuddar, vaser och mycket annat kan hittas med dessa mönster.

Mässingsdetaljer

Mässing är ett perfekt material att lysa upp den lantliga stilen med. Allt från dörrhandtag till krokar kan användas i olika rum för att skapa en perfekt helhetsbild.

Dölj modern teknologi

Högteknologiska prylar kan många gånger skära sig i den lantliga stilen, men mycket går faktiskt att gömma. Man kan till exempel gömma diskmaskinen bakom ett skynke, platsbygga kylskåp och sätta en träpaneldörr utan på den och ställa in tv i en större, antikt skåp.