Lär dig sticka dina egna strumpor

Intresset för hantverk och slöjd har börjat växa igen. Det som förut var kopplat till gamla tanter har blivit en cool och trendig hobby igen. Väva, sticka och virka har vuxit som hobby och det har aldrig varit lättare att hitta material. En enkel grej att börja med som inte kräver så mycket är att sticka strumpor. Du behöver bara sticknålar och garn.

Många tillgängliga resurser

Det är lätt att hitta ställen att lära sig sticka. Det finns video på nätet, kanske känner du någon som kan visa dig, eller så finns det stickcaféer på många orter nuförtiden där du kanske till och med får en ny vän på köpet. Det känns också väldigt kul att skapa något själv som du dessutom kan använda. Varma strumpor på vintern är ju ett måste.

Bra för din hälsa

Visste du att stickning bra för din hälsa? Både psykiskt och fysiskt. Du har inget att förlora helt enkelt. Så köp det du behöver, hitta det forum som bäst passar dig för att lära dig sticka och sedan är det bara att köra på. Det finns till och med podcasts där du kan få fler tips och idéer för att vidare utveckla din nya hobby.