Få hjälp med olika typer av städningar

När livet är hektiskt och orken inte finns där kan det vara skönt att ta hjälp av en städfirma. Du kan själv bestämma hur ofta du vill ha tjänsten och vad du vill ska bli gjort. Ska du flytta till en ny bostad är det inte så trevligt att städa den gamla bostaden, eftersom man oftast vill lägga energi på att göra ordning i den nya bostaden. Vill du läsa mer om det kan du klicka dig vidare här.

När du anlitar en städfirma har du möjlighet att dra en del av kostnaden på skatten. Det behöver meddelas till skatteverket så att avdraget för RUT och ROT görs. Det brukar hantverkaren sköta och dra av det på kostnaden.

Vad ingår i städningen

Det som ingår beror på vilken typ av tjänst du vill köpa, det finns ofta flera olika att välja mellan. Du kan exempelvis välja hemstädning, fönsterputsning, flyttstädning, storstädning och städning av ett dödsbo.

Om du skulle behöva hjälp utomhus med din trädgård kan du anlita en firma som sköter trädgården, klipper häcken eller skottar bort snön. Du kan egentligen få hjälp med det mesta. Utbudet varierar en de mellan olika aktörer.