Bygg en ny altan hemmavid

Ibland behöver vi riva en altan och bygga en ny. Det kan antingen handla om att den första har blivit för gammal eller att du vill ha en helt ny design. Oavsett varför du väljer att bygga en ny altan behöver du göra ett ordentligt grundjobb.

För att få en riktig stadig och stabil altan bör du gjuta plintar som du fäster reglarna i. Då behöver du aldrig oroa dig för att den blir sned med tiden. När du fått upp alla reglar och mätt så att allting är rakt, kan du börja skruva dit trallen. Se till att använda rostfria skruvar eftersom de håller mycket längre.

Om du jobbar med altanen själv är det bra att lägga upp en plan. Mät upp och såga till många plankor som du sedan skruvar fast på en gång. Du kommer att spara mycket tid om du gör på det viset, istället för att såga till en, som du sedan skruvar på plats.

Hitta bra virke

Det finns gott om sidor på nätet som säljer bra och hållbart virke. Välj bra produkter här till ett överkomligt pris. Kom ihåg att ju bättre virke du väljer, desto längre kommer din fina nya altan att hålla.