Allt för ditt lantliga kök

Ett lantligt kök ska vara hemtrevligt och gärna rustikt. För att inte säga att det ska utstråla värme och trygghet. Du vill helt enkelt ha en plats där familjen, släktingar och vänner ska kunna trivas och umgås. Dessutom vill du säkert ha fiffiga lösningar för pepparkaksbaket? Och någonstans att förvara veden till den sprakande köksspisen? Hemligheten sitter i detaljerna, både gällande stil men också gällande funktion.

Få till den rätta känslan

Välj gärna rustikt material och naturfärger. Du behöver tänka på snickeriet, allt från pärlspont till dörrfoder och trösklar. För att inte tala om handtag, brytare och beslag. Men glöm inte den allra roligaste biten. Nu talar vi om små vägghyllor, kryddhyllan och stänger för slevar och vispar. Du behöver inte köpa allt nytt, den rätta känslan får du genom att blanda nytt med arvegods och loppisfynd.

Dekorera med charm

Men för att få till den rätta hemtrevliga stämningen, behöver du dekorera ditt kök. Vad är då bättre än att utnyttja vardagsprylarna? I ett lantligt kök gömmer du inte kärlen, städredskapen och kryddburkarna i ett skåp. Ställ istället fram alla fina saker du har. Har du inga ärvda serviser eller loppisfynd att plocka fram, beställ på nätet. Idag finns det många fina butiker som säljer både nytt och gammalt i precis den rätta stilen.