Planera för festligheter

Vi traska mot jul med stora kliv och det är väl vår största högtid under året. Då får vi äta god mat och dela julklappar med familj och vänner. Det är klart att det är en hel del planering för dessa festligheter och det gäller att man är ute i god tid för att hinna med allt som ska förberedas. Att planera för festligheter kräver att man är noga och gör allt i rätt ordning.

Även andra kalas kräver att man planerar. Något som kan vara en stor fördel att man beställer hem de dekorationer man ska använda sig av i förväg och gärna extra mycket så det blir över till nästa fest. Bygg upp ett litet lager av festdekorationer så du kan plocka fram om det skulle bli någon speciellt tillfälle när det behövs dekoreras. Vissa kalas och fester är redan förutbestämda med födelsedagar, påsk, pingst och andra högtider. Men det kanske vankas studentfest till sommaren och då gäller det att man är väl förberedd på detta.

Dela ut uppgifter till familjen på saker som behöver ordnas så blir det inte så mycket som man själv måste utföra. exempelvis inför en studentfest så kanske man väljer att boka catering för maten. Då bör man i god tid veta hur många som kommer på den festen. Se dock till att ta i lite mer än till de som är inbjudna. Det är tråkigt om det blir för lite mat och det kan ju dyka upp någon som inte anmält sitt intresse. Försök att fixa det mesta till dagen innan så att på själva examensdagen så är det inte mer än att ställa fram det som ska bjudas på.